2017. április 18., kedd

Mladík z Terchové se uchytil v pražském Leve

BRATISLAVA. Z devíti Slováků v play off KHL se do druhého kola nejrychleji dostal mladík Lukáš Cingeľ s Lvem Praha. Jeho tým vyhrál sérii s Medveščak Záhřeb 4: 0 na zápasy.

S Cingelom hraje v Leve i obránce Juraj Mikuš, ale momentálně je zraněn a v boji o Gagarinův pohár zatím nenastoupil. Poslední třetiny 10: 3

"V základní části jsme vyhráli se Záhřebem oba zápasy, na soupeře jsme si věřili," řekl 21-letý centr čtvrtého útoku.

"Klíčový byl třetí duel série. Po dvou třetinách jsme drželi remízu 2: 2, ale v Bet365-Vyzvednout svůj bonus závěrečné jsme zvítězili 3: 0.Zatímco my jsme střídaly čtyři pětky, Medveš čak hrál pouze na tři útoky a v závěru jsme tak měli více sil. Úzké kluziště v Záhřebu nám nevadilo. Spíše naopak. Vyhovovalo našemu jednoduchému stylu hry. "

Lev vyhrál třetí třetiny v této sérii se skóre 10: 3.

Cingel přispěl k postupu gólem i asistencí, hrál ve formaci s českým křídlem Jakubem Mataiom, na druhé straně má Švéda CALL Ridderwalla. V play off odehrál v průměru přes devět minut na zápas.

"Náš útok vsítil v sérii dva góly a žádný nedostal. Snad jsme splnili úkol, "řekl hokejista z Terchové.Po posledním zápase se pozdravil s obráncem Záhřebu Ivan Švarný.

V druhém kole narazí Lev na hvězdný SKA Petrohrad nebo na vítěze série Doněck - Riga.

Odchovanec žilinského hokeje přišel do Prahy loni jako junior po dvou letech v kanadském mládežnickém klubu Baie-Comeau Drakkar.

V první sezoně v Leve odehrál pouze patnáct zápasů, v tomto ročníku už čtyřicet jeden.Vybojoval si místo v základní sestavě.

"Lev má oproti loňsku kvalitnější tým, je to vidět i na výsledcích," poznamenal talentovaný hokejista.

"Před rokem jsme se stěží dostali do play off a s CSKA Moskva jsme v prvním kole vypadli hladce 0: 4 na zápasy. Nyní jsme pohodlně postoupili z třetího místa v konferenci a jdeme dál. Pro mě je každý zápas velkou zkušeností. Jsem zde šťastný. "

Finský trenér Kari Jalonen zavedl v play off novinku. Po každém zápase vyhlásí nejlepšího hráče svého mužstva a dá mu podepsat puk.Na prvních čtyřech poupatech, což vyložili v kabině, jsou podpisy Jiřího Novotného, ​​Ondřeje Němce, Martina Thörnberga a Petriho Vehanen.

V týmu jsou hráči z pěti zemí, mluví se převážně anglicky. O smlouvě až po sezóně

Cingelovi se po této sezóně v Leve končí dvouletá smlouva, o její možná prodloužení b ude jednat až po play off.

Za Slovensko nastoupil zatím v juniorském týmu do 18 let v generaci s dnešními hráči NHL Martin Marinčin a Bet365-Více informací Tomáš Jurčo.


Touží po tom, aby si jednou zahrál iv reprezentaci dospělých.

Bet365-Okamžitý bonus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése