2017. július 23., vasárnap

Sparta? My sme boli hladnejší, vie útočník Karlových Varov Marosz

Prvý úspech v novej extraligovej sezóne si hokejisti Karlových Varov pripísali paradoxne proti doteraz nezhodené Sparte. Ako keby na ňu takmer presne pred rokom našli recept.

Aspoň doma vo svojej KV Arene. Vlani 19. septembra ju tiež nečakane zdolali 4: 1, v polovici decembra potom 5: 3 a v nedeľu pridali ešte trefu navrch a vyhrali 6: 3. Zápasy s rovnakým sokom pritom museli v určitom období budiť Karlovarské zo snov.

Medzi januárom 2013 a januárom 2014 zohrali oba celky päť vzájomných bitiek o extraligovej body. Energia v nich skórovala iba jediný raz a pri celkovom skóre 1:28 nezískala ani bod. A ešte aj tento rok v posledný januárový deň si z metropoly odviezla debakel 1: 9.

V nedeľu bolo však všetko inak. "Toto víťazstvo sme veľa pot rebovali.O to cennejšie je, že sme ho získali práve proti Sparte. V každom zápase sme si hovorili, že nezaspíte začiatok, že na súpera vletím, ale až dnes sa nám to podarilo. Boli sme dnes asi aj viac hladní ako súper, "uviedol po zápase Rostislav Marosz, jeden z hrdinov domácich.

Plzeň nakročil za trojbodovým ziskom hneď v prvej minúte. Po šestnástich odohraných sekundách išli do vedenia, v čase 0:53 už to bolo 2: 0. "Bolo dôležité, že sme viedli a neinkasovali ako prvé, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch. Tú našu dnešnú dravosť by sme si mali podržať aj do najbližších zápasov, pretože aj naďalej potrebujeme bodovať, "zdôraznil Marosz.

Aj ďalšie trefy zaznamenali domáci v rýchlom slede za sebou. Udreli v 23. a 25.minúte, následne pridali bránky číslo päť a šesť v 30. a začínajúci 33. minúte. "Otvorený hokej, aký tu hrala Sparta, nám vyhovoval. Najmä potom, keď sme sa hneď na úvod ujali vedenia. Musíme len veriť, že to šťastíčko, ktoré sme mali dnes, sa nás bude držať aj naďalej, "želá si dvadsaťštyriročný útočník.

Sám k cennému úspechu prispel troma kanadskými bodmi. Najprv asistoval pri úvodnej bránky Tomáša Rachůnka, potom udrel gólovo v oboch prípadoch na začiatku prostrednej tretiny. "U prvej mojej bránky vyplával puk zo stredného pásma, ja som naznačil prihrávku a strelou k tyči som zakončil.Pri druhej bránky som vystrelil schovanú strelu spoza beka a našťastie aj to mi vyšlo, "opísal Marosz svoje prvé gólové zápasy v tomto ročníku.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése